Fortællinger om forbundethed

20.01.21
Klimakrise og pandemi gør det tydeligere end nogensinde før, at vi er forbundet på kryds og på tværs.

35 litteraturstuderende fra Aarhus Universitet stillede med udstilling og blogindlæg, skarpt på fortællinger om forbundethed. Du kan fortsat se udstillingen her og gå på opdagelse i udstillingen digitalt.

’Fortællinger om forbundethed’ er skabt af syv grupper af studerende, der hver zoomer ind på et aspekt af forbundethed, samt en kuratorgruppe, der har forbundet udstillingens dele. 

Gå på opdagelse i udstillingen digitalt

Samarbejdet er et eksempel på, hvordan Aarhus Biblioteker arbejder aktivt med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling ved bl.a. at inddrage medborgere og lokalsamfund i udviklingen af bibliotekets tilbud. Men også på tematisk plan spiller udstillingen sammen med FN’s verdensmål, der netop tager afsæt i en bevidsthed om, at alt er forbundet. Forurening kender ikke landegrænser, og én nations sociale ulighed kan have store konsekvenser andre steder i verden. Udstillingen kredser omkring fortællingers forbundethed og er et eksempel på, at litteraturen og formidlingen af den kan være med til at åbne op for nye perspektiver på globale problematikker.