Det private er politisk!

I en tid med klimaforandringer, et presset velfærdssamfund, krig i Europa og biodiversitetskrise er litteraturen vendt tilbage til den private sfære.

Litteraturen har altid taget fat i de store samfundsproblemer – og det gør den særligt lige nu. Både fagbøger og romaner undersøger på ny, hvad den enkelte kan gøre. Det fantastiske ved litteraturen er netop, at man her kan drømme stort, finde inspiration og søge nye fælleskaber.

Vi sætter derfor spot på ny nordisk fag- og skønlitteratur, der gør det private politisk. Læs med og bliv klogere på tre fremtrædende tendenser. 

1. Naturforbundethed 

Mange forfattere har de seneste år skrevet om menneskets forhold til naturen. Ikke blot om at være i naturen, men også om, hvordan man kan leve i samhørighed med naturen. 

Her er tre bud på fremragende bøger, der fokuserer på menneskets forhold til naturen. 

2. Fanget i hverdagen 

Føler du dig fanget i  hverdagen med et travlt familie- og/eller arbejdsliv? Måske behøver hverdagen ikke at se ud, som den altid har gjort. Det undersøger en lang række nye romaner og fagbøger. 

Vi har samlet tre bøger, der både beskriver følelsen af at være fanget i hamsterhjulet og som tør drømme om en ny måde at leve på. 

3. Klimakamp!

Flere og flere romaner, digte og fagbøger forsøger at forstå, hvordan vi kan handle på klimaforandringerne og samtidig gisne om, hvad der kan ske, hvis vi ikke gør... 

Her er tre bud på bøger, der guider til håb gennem handling og undersøger den enkeltes forhold naturen og klimakrisen. 

Udstilling og arrangementer på Åby Bibliotek 

Kom forbi Åby Bibliotek og se udstillingen Det private er politisk! Vi har samlet et hav af aktuelle fagbøger, romaner og digte, der alle beskæftiger sig med en af de tre tendenser, som vi har samlet her. 

Du er også invitereret til en række spændende arrangementer på Åby Bibliotek, der kombinerer den forunderlige verden af skønlitteratur med aktuelle klimaspørgsmål og naturvidenskab.

Åben læsekreds: "Rosarium"

12. september kl.19.00-20.00.

Forfatteraften: Charlotte Weitze

19. september kl.19.00-21.00