LEGO® Build the Change

Aarhus Bibliotekerne er blevet partnere i LEGO® koncernens Build the Change program med formålet om at give børn i Aarhus, samt det øvrige Danmark, mulighed for at skabe idéer til en mere bæredygtig fremtid.

 

Leg, læring og bæredygtighed

LEGO® Build the Change er et non-profit-program, som giver børn mulighed for at udtrykke håb og ønsker for fremtiden med et særligt fokus på klima, bæredygtighed og fremtidens byer og landskaber gennem kreativitet. Børn engageres i problemstillinger fra den virkelige verden og deler deres visioner for en mere bæredygtig fremtid. Det passer godt sammen med, at bibliotekerne allerede er i gang med at blive en platform for, at borgene kan komme med idéer til en mere bæredygtig fremtid. Denne gang er det børnenes tur.

Det overordnede formål med partnerskabet er at engagere børn i temaer, der relaterer sig til bæredygtighed. Det kan fx være biodiversitet, social bæredygtighed, vedvarende energi og genanvendelse af ressourcer.

Børnene kan deltage i workshops, hvor de præsenteres for en udfordring fra den virkelige verden. Herefter bygger de kreative løsninger med LEGO klodser, genbrugsmaterialer eller noget helt tredje. Til sidst deler de deres idéer med andre – og uploader til et samlet online galleri, hvor børn fra hele verden har delt deres idéer til at lave en bedre fremtid.

Partnerskabet er en anerkendelse af den udviklingskraft, som ikke bare findes i Aarhus, men i hele det danske biblioteksvæsen. De danske biblioteker er langt fremme med innovation og gentænkning af bibliotekets rolle som et sted, hvor man også kan skabe løsninger, lege og udforske fremtiden sammen.

Læs her, hvad LEGO® selv skriver om Build the Change-programmet.

 

Book en workshop

Hvis du er interesseret i at booke en Build the Change-workshop til en klasse eller lign. kan du skrive til følgende kontaktpersoner:

  • For workshops på lokalbibliotekerne i Aarhus skriv til Louise Hoppe på lohr@aarhus.dk
  • For workshops på Dokk1 skriv til Line Strandmark Rasmussen limara@aarhus.dk

For yderligere oplysninger kontakt Line Strandmark Rasmussen, limara@aarhus.dk

 

Skal du være facilitator på en Build the Change-workshop?

Så kan du læse mere og finde materialer på denne side: LEGO® Build the Change – for facilitatorer