Om LEGO® Build the Change

Leg, læring og bæredygtighed

LEGO® Build the Change er et non-profit-program, som giver børn mulighed for at udtrykke håb og ønsker for fremtiden med et særligt fokus på klima, bæredygtighed og fremtidens byer og landskaber gennem kreativitet. Børn engageres i problemstillinger fra den virkelige verden og deler deres visioner for en mere bæredygtig fremtid. Det passer godt sammen med, at bibliotekerne allerede er i gang med at blive en platform for, at borgene kan komme med idéer til en mere bæredygtig fremtid. Denne gang er det børnenes tur.

Det overordnede formål med partnerskabet er at engagere børn i temaer, der relaterer sig til bæredygtighed. Det kan fx være biodiversitet, social bæredygtighed, vedvarende energi og genanvendelse af ressourcer.

Børnene kan deltage i workshops, hvor de præsenteres for en udfordring fra den virkelige verden. Herefter bygger de kreative løsninger med LEGO klodser, genbrugsmaterialer eller noget helt tredje. Til sidst deler de deres idéer med andre – og uploader til et samlet online galleri, hvor børn fra hele verden har delt deres idéer til at lave en bedre fremtid.

Partnerskabet er en anerkendelse af den udviklingskraft, som ikke bare findes i Aarhus, men i hele det danske biblioteksvæsen. De danske biblioteker er langt fremme med innovation og gentænkning af bibliotekets rolle som et sted, hvor man også kan skabe løsninger, lege og udforske fremtiden sammen.

Læs her, hvad LEGO® selv skriver om Build the Change-programmet.