Dén tid på måneden

09.04.24
Menstruation: Glad følgesvend eller virkelig træls makker?

Hvis du vil have det overstået på én gang, tager det i gennemsnit 6,5 år.

Så lang tid menstruerer man nemlig sammenlagt, indtil fx overgangsalderen kommer blæsende, og smider nye svedsker på disken. 

Omkring 500 gange skal du finde menogearet frem, og du skal huske det de næste 3-5 dage, hvilket er den gennemsnitlige længde af en menstruationsperiode.

Men en cyklus består jo ikke bare af selve menstruationen. Det er blot fase 1.

Fase 2 er den herlige follikulære fase, hvor alt er muligt, og du laver en masse skønne aftaler, og har en rasende god energi.

I fase 3 er det tid for ægløsning og de rummelige bukser.

Fase 4 er lutealfasen, hvor du kan opleve PMS og generel huletrang.

De fire faser er ikke småting, som personer, der menstruerer, skal håndtere. Cyklus kan derimod have en ret gennemgribende påvirkning af den enkeltes hverdag. Derfor: educate yourself!  

Normalt? det bruger vi ikke

Det er naturligvis fuldstændig individuelt, hvordan og hvor meget og hvor længe og hvor påvirket man bliver af sin cyklus. "Normalt" er ikke en måleenhed, vi bruger i denne sammenhæng. 

Faktum er, at menstruation er relevant for os alle, om man menstruerer eller ej. Vi har derfor samlet en række fagbøger om menstruation, som du kan bruge fx til at spejle dig i eller få nye vinkler på din eller andres cyklus. 

Vi kan også anbefale Emma Libners podcast KH underlivet som er en: "Podcast for dig som er nysgerrig på din krops hemmeligheder, og dig, der er træt af at gemme bind i ærmet, når du har menstruation. Velkommen til et kropskærligt safe space med et glimt i øjet, der ikke lader sig narre af idealer og tabuer." 

Materialer