Pigernes Bogklub læste Dødens mærker

11.09.17
Vi har læst Dødens mærker af Veronica Roth

Veronica Roth er bedst kendt for sin serie Divergent. I Dødens mærker kaster forfatteren sig over et helt nyt Science-fiction univers. Der kommer dog kun to bøger i denne serie.

Romanen handler om Cyra og Akos, som tilhører to forskellige slags folkefærd og kommer fra hvert sit land på planeten Thuve. Der er ufred mellem de to folkefærd. Cyra har den egenskab, at hun kan påføre andre ulidelig smerte, hvilket hendes tyranniske og onde bror Ryzek udnytter til at overtage herredømmet af hele Thuve. Akos og hans bror Eijeh bliver som børn kidnappet af Ryzek. Ryzek vil udnytte Eijehs orakelevner, og Akos får opgaven at opvarte Cyra. Der udvikler sig et helt specielt forhold mellem Akos og Cyra, og der skal kæmpes med næb og klør (og særlige evner) for at overleve.

Bogklubben var ikke helt enige om bogen. Nogle fandt den for rodet, men alle var enige om at historien fangede. Kapitlerne skiftes til at have henholdsvis Cyra og Akos som fortæller, hvilket fungerer godt. Især Cyras del af historien fanger. Vi glæder os til anden bog kommer i 2018.

Vi gav den fire ud af 6 stjerner

Materialer