Pigernes Bogklub tager gaden tilbage

Af Anonym (ikke efterprøvet)
10.10.19
I september har Pigernes Bogklub læst ’Tag gaden tilbage’ af Sarah Engell og Sanne Munk Jensen.

Tag gaden tilbage handler om Polly, der går fra ”bare” at være en pige fra Hirtshals til at være en del af den seje pigeklike, da hun starter på gymnasiet i Hjørring, og starter sit eget lille opgør mod sin farmor og far. Men efter en vild fest bliver hun lagt for had på de sociale medier af pigerne fra pigekliken og vennerne fra den lille provinsby vender hende ryggen. Bogen skildrer alt, hvad teenage-livet indeholder af fester, venskaber, kærlighed og intriger, men er også sørgeligt aktuel i sit emne om deling af private og intime billeder på sociale medier.
Pigerne fra Pigernes Bogklub syntes egentlig, at der var meget at tale om ud fra bogens handling! ”Det var rart at læse om noget, der foregår i en by som man godt kender navnet på…” ”Bogen er ligesom delt op i to handlinger, og de kunne godt hver være skrevet i sin egen bog, så der kom to romaner ud af det”

Desuden talte vi også om romanens personer: Hovedpersonen Polly der er dygtig i skolen og designer sit eget tøj, og gerne vil opleve en verden udenfor Hirtshals. Der var bred enighed om at Pollys nye veninde Caro, IKKE er én man selv ønsker sig som veninde. Pollys farmor syntes de også, virkede ret streng overfor Polly!

Samlet vurdering er, at Tag gaden tilbage er ikke ligefrem en bog man bliver i godt humør af at læse, men den behandler nogle vigtige emner som bl.a. krænkelse af sit privatliv på sociale medier.


 

Materialer