Den var MEGA go’!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.01.20
Julie Murphy’s debutroman ”Dumplin’: kunsten at tænke stort” er den første bog Pigernes Bogklub har læst i 2020, og da de blev spurgt om, hvad de syntes om bogen blev der svaret næsten enstemmig at den var MEGA GO’!

Romanen handler om teenageren Willowdean, der har fået kælenavnet Dumplin af sin mor, og de bor alene sammen i en mindre by i Texas. Moren er tidligere skønhedsdronning i byen, men er stadigvæk meget involveret i den årlige skønhedskonkurrence, hvor hun optræder i den samme kjole som da hun vandt den lokale skønhedskonkurrence. Willowdean er pænt overvægtig, og ligner således overhovedet ikke sin mor, men det lader hun sig ikke gå på af, og i en form for protest melder hun sig til den lokale skønhedskonkurrence, og får følgeskab af nogle andre piger fra sin high school som også er lidt udenfor normen. Det giver nogle interessante konflikter i romanen.

Willowdean var meget nær knyttet til sin moster, og de havde en fælles passion for Dolly Parton og hendes musik, en passion som Willowdean holder fast i, efter at mosteren er død af sygdomme relateret til sin overvægt. Sorgen er stor og ubearbejdet hos både Willowdean og hendes mor, og det kommer til et opgør da moren tømmer mosterens værelse for hendes ting, et værelse som Willowdean har ophøjet til et slags alter for mosteren. I sin fritid arbejder Willowdean i en burgerrestaurant, hvor hendes kollega Bo forelsker sig i hende, og selvom hun egentlig også er ret vild med Bo, er hun ikke i stand til at give sig hen, fordi hun ikke ser sig selv som kærestepotentiale pga. sin overvægt.

”Dumplin’: kunsten at tænke stort” er som nævnt tidligere en MEGA go’ ungdomsroman efter Pigernes Bogklub’s mening. De havde let ved at relaterer til Willowdean som person, fordi der var noget ”kød” på hendes personlighed, da hun udtrykker sine følelser og er reflekterende over sit liv. De sammenlignede hende med hovedpersonen i den roman vi læste i december, som de opfattede som værende meget ensidig og bare accepterede sin ”skæbne” som den Udvalgte. De syntes også at det var interessant at læse om livet i den her mindre by i Texas, hvor alle kender alle og hvor det ikke er let at være bare lidt anderledes. Da der skulle uddeles stjerner, blev de for en gangs skyld uddelt med rund hånd, og vi landede på et gennemsnit med 4,3 stjerne ud af 6 mulige!

Materialer