Yay! Endelig SPOT Festival

29.04.24
Skal du til SPOT Festival? Det skal vi...

SPOT festival er en fast forårsbebuder i det aarhusianske. Dette år ligger festivalen fra den 3. til 4. maj, og programmet er, som altid, en blanding af de bedste, nyeste og mest inspirerende danske og nordiske kunstnere. Og det der er så skønt ved SPOT er også, at hvis du interesserer dig for samtidige og fremtidige musiktrends, så har SPOT-programmet rimelig meget fingeren på pulsen.

Til dette års SPOT er der intet mindre end 250+ koncerter at vælge imellem. For de fleste er det en vel stor mundfuld koncerter at overskue, så vi har udvalgt en række kunstnere, som vi glæder os til at høre - og nogle af dem kan du endda låne på enten cd eller vinyl på biblioteket.

Anne - Musikbibliotekar på Dokk1

Jeg skal klart høre Bette! Jeg opdagede hende, da hun sidst spillede på SPOT i 2019, og hun fortjener en kæmpe succes, for hun har den lækreste RnB stemme og hendes lyd er flødeskøn, intim og stille groovy. 

Til at skylle fløden ned, skal jeg høre PRISMA lørdag nat. Fællessang og smadreindie når det er bedst, kæmpe anbefaling!

Og så er Jacob Bellens altid vidunderlig at høre live. Han er absolut min mandlige favoritsanger, og ud over det nyeste album, Off My Meds, kan hele bagkataloget anbefales - særligt The Daisy Age fra 2012. Bellens er også en del af popduoen Murder, som du ikke må snyde dig selv for at høre.  

Jeg når også forbi det lille mirakel Astrid Engberg. Hun laver helt enestående musik, som er en blanding af jazz, soul, hiphop og klassisk. Og hendes stemme! oh boy! Hun har lige udgivet Trust, som jeg til gode at høre, men hendes debut Tulpa fra 2020 er fuldstændig magisk! 

Henrik - Voksenbibliotekar på Dokk1

Kalaha er en sammensat størrelse og noget så sjældent som en dansk elektronisk fusionsjazz supergruppe. Gruppens medlemmer tæller blandt andet sværvægterne i elektronisk dub Rumpistol og Spejderrobot, men også den garvede jazztrommerslager Emil de Waal. En koncert hvor du vil blive kastet igennem en stor genreblender af knitrende vellyd.   

En lokal Aarhus helt og et Queer ikon. Asbjørn er en kærlighedskriger der skyder sine skarpe popmusikalske pile lige i hjertet på sit publikum. Asbjørns livekoncerter er altid noget helt særligt, og har du hang til dansabelt popmusik med nerve, er det svært at finde en bedre måde at bruge sin fredag aften på.      

Brimheim er også på min must-see liste. Hendes vokal er fantastisk, og både hun og musikken er svære at sætte i bås. Jeg glæder mig til at se og høre, hvordan Brimheims intime og samtidig storladne vibe opleves live. 

Jeg elsker debutpladen fra Yör, Intet Så Rigtigt, og det bliver stort at høre dem live. Musikken er drømmende indiepop, og jeg forestiller mig, at det er den perfekte lørdag-aften koncert til at runde en skøn SPOT festival af med.

Sara - Biblioteksformidler på Dokk1

Ilinx er en dansk trio, som arbejder med stemmen som instrument. Artisternes baggrunde strækker fra klassisk musik til folk og R&B, men Ilinx er ikke kun klassisk skønsang, de skaber også rå, inderlige og vilde lytteoplevelser. Det bliver en fed og anderledes koncert fredag eftermiddag i A-huset.

Et godt koncept kan virkelig meget, og netop det konceptuelle er en hjørnesten i norsk-islandske Ultraflex' oeuvre. De spiller discofunk med elektropoppede elementer, som går lige i dansebenet. Rygtet går om, at deres koncerter er visuelt mageløse, blandt andet med sovjetiske aerobic-videoer. Jeg håber meget, at de tager de videoer med til Aarhus!  

Når man normalt er sådan én, der godt kan lide Bill Callahan og Angel Olsen, så er Neon Priest en rigtig skøn udfordring. Musikken er en lækker sammenkogt ret af trance, eurodance, hyperpop og EDM - lidt udenfor min comfort zone, men den slags zoner skal man som musikmenneske jo udfordre. Jeg er sikker på, at det bliver en ultrafed liveoplevelse og ikke mindst megaskægt!

Jeg er superbegejstret for dansk-kurdiske Aysay, som kombinerer anatolsk folkemusik med minimalistisk nordisk electronica. Aysay leger med musikalske grænser, og det bliver vildt at opleve forsanger ekstraordinaire Luna Ersahim live. Måske vi også er så heldige, at de har traditionelle tyrkiske instrumenter med på scenen - det håber jeg i hvert fald.

Materialer