Hemmelighederne vælter ud af skabet i min ”Min fucking familie”

Af Anonym (ikke efterprøvet)
26.11.19
Pigernes Bogklub har prøvet at høre en lydbog, for en gangs skyld.

Min fucking familie af Ina Bruhn i lydbogsudgaven, var bogen som Pigernes Bogklub skulle læse… øh, lytte til her i november. For nogle af pigerne var det lidt af en udfordring at skulle lytte til en roman, mens nogle af de andre i forvejen er storforbrugere af lydbøger.

Kort fortalt handler ”Min fucking familie” om en transkønnet person på 15 år, der er døbt Nina men ser sig selv som Christoffer og i øvrigt hader sin krop, noget hans brogede dysfunktionelle familie ikke er indstillet på at anerkende. Under et weekendophold i mormorens store villa vælter der en masse familie hemmeligheder ud af skabet, som får Christoffer til at droppe sine planer om selvmord, og på et tidspunkt bliver én af de øvrige familiemedlemmer myrdet, hvilket var ret velfortjent ifølge Pigernes Bogklub. Selve temaet om at være transkønnet, syntes pigerne var interessant at læse om, men ellers måtte der gerne have været lidt mere handling i romanen, i stedet for opridsningen af overklasse familiens brogede historie, og var mordet sket tidligere i bogen kunne det også have bidraget mere til handlingen,

Pigerne syntes absolut ikke, at oplæseren af lydbogen havde været ret god… han lød for gammel og voksen til at skulle være den 15-årige Christoffers stemme, og det udviklede sig til nogle vilde teorier om hvordan oplæseren mon så ud. For nogle af de piger der ellers kun læser i bøger, var det nærmest grænseoverskridende at en fortæller overtog den stemme, som de normalt danner sig inde i hovedet, når de læser en bog. Derfor var lytte-oplevelsen med til at trække den samlede oplevelse ned af ”Min fucking familie”, og den samlede vurdering blev 2,5 stjerner.

Materialer