Heavy læsestof
Heavy læsestof

Heavy sommerlæsning

29.06.23
Metalbibliotekaren anbefaler heavy læsestof til din sommer

Historier og anekdoter fra metal-verdenen 

Raising Hell 
Rock-skribenten Jon Wiederhorn løfter sløret for det vilde liv som turnerende rockstjerne med et overflødighedshorn af sjove, pinlige og vanvittige beretninger fra stortset alt hvad der kan krybe og gå på hard rock og heavy metal-scenen fra 80erne og 90erne.

Lord of Chaos:  The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground 
Historien om den berygtede norske black metal scene I start-90erne komplet med mord og kirkeafbrændinger. Der er blandede holdninger til bogens udlægning af begivenhederne, men det bliver det jo ikke nødvendigvis mindre underholdende af.

A History of Heavy Metal 
”The urge to make rhythmic noise is a fundamental part of human nature. Humans are hard-wired to find pleasure in making loud sounds.”
Komikeren Andrew O’Neill agerer underholdende rejsefører gennem… ja, titlen siger det jo: Heavy Metals historie.

Incombustible Remains: Dengang Darkthrone spillede koncert i Esbjerg i 1990 
Benni Bødker fortæller om dengang Esbjerg var centrum for den danske metalscene og det legendariske band Darkthrone spillede en af deres meget få koncerter. En kort og hurtig læst lille sag fuld af billeder, flyers og andre gode sager fra dengang!

Nöthin’ But A Good Time: The Uncensored History of the ‘80s Hard Rock Explosion 
Man ved bare, at der gemmer sig gode og saftige historier i 80ernes hardrock, glam- og  hair metal, hvor politisk korrekthed og cancel culture ikke fandtes endnu.
 

Biografier

I Am Morbid
David Vincent (Morbid Angel, Terrorizer, Vltimas m.m.) øser ud af sine erfaringer og ”life lessons.”

Mig og Lemmy
Rockjournalist Steffen Jungersens personlige hyldestskrift til rock, især bandet Motörhead og ikke mindst grundlæggeren og forsangeren Ian "Lemmy" Kilmister.
 

Tegneserier

Melissa
Tegneserie om heksen Melissa, der brændes på bålet i 1622. Historien er skrevet af Benni Bødker og et væld af tegnere (Peter Madsen, Mårdøn Smet, Simon Bukhave m.fl.) illustrerede live på Copenhell i 2022.

Fribryderen
Endnu en Copenhell-tegneserie. Denne gang er det John Kenn Mortensen der leverer en moderne Faust-fortælling om fribryderen, der indgår en aftale med djævlen.

Staaltraad: en rock und roll comic book: den sande histore om bandet, som alle hadede, men ingen kunne stave til
Historien om bandet Insïdiös Törment, der bor i et tårn formet som en Flying V-guitar med et kranie på toppen og som må slås med både vampyrer, dæmoner og varulve!
 

Nööj, det for børn!

Den Metalliske Sjæl
af Anders Molin

Tonis far er glad for heavy metal og har spillet i band med nogle venner i årevis uden at opnå det helt store. Men noget tyder på, at hans nye kæreste Lilith kan ændre på det. Toni føler der er noget virkeligt underligt ved Lilith. For dem der kan lide historier om musik og dæmoner. For læsere fra 12 år.

Dødsmetalquizzen
af Jonas Wilmann

Per og Nicklas er et par lidt klamme fyre. De elsker at lytte til hård dødsmetal af hele deres hjerte. En dag får de en udfordring af en ubehagelig type, som de nok skulle have afslået. Hvis de altså havde været lidt klogere. For 12-15-årige, som kan lide spændende historier om dæmoner og dødsmetal.

Materialer