Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Action brag

Så er det lige før julen banker på. Men midt i al hyggen, familiesamværet og kommen hinanden ved, kan man godt få brug for en pause fra alt det, der har med julen at gøre. Derfor er dagens anbefaling action klassikeren Point Break, fra 1991.

Keanu Reeves spiller Johnny Utah en nyslåede FBI-agent, med et lidt for voldsomt temperament. Han bliver indblandet i efterforskningen af en række bankrøverier, begået af den samme bande, der altid bære masker med ekspræsidenters ansigter. FBI har mistanke om, at banden er surfere og sender Utah undercover i Los Angeles surfermiljø.
Her får han snart kontakt med den karismatiske Bodhi, spillet af Patrick Swayze, der er leder af en gruppe surfer, der måske, måske ikke også er bankrøvere. Utah bliver draget længere og længere ind i kreds omkring Bodhi. Snart har han svært ved at skelne mellem virkelighed og løgn.

Point Break er fuld af flotte billeder, 90’er action. Keanu Reeves og Patrick Swayze på toppen. Og er instrueret af den eneste kvindelige Oskarvindende instruktør Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, 2008).

POINT BREAK - Trailer ( 1991 )

Se filmen på Filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer