Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film til weekenden – Neo-noir krimi

Dagens anbefaling er den stemningsfulde L.A. Confidential (1997), Curtis Hansons filmatisering af James Ellroys roman. I 1950’ernes Los Angeles følger vi 3 politibetjente den ambitiøse Ed Exley, den brutale Bud White og den charmerende Jack Vincennes.
Fra forskellige udgangspunkter efterforsker de en række mord og korruption inden for politiet, der involverer en luksusprostitutionssag. Deres efterforskning afslører en større og større sammensværgelse, der involverer både politiet og prominente borger i Hollywood. Det bliver farligt at forfølge sagen og de 3 betjente må vælge mellem at forfølge retfærdighed eller beskytte deres egne interesser.
En veludført krimi noir med smukke billeder af 50’ernes Los Angeles, og både visuelle og psykologisk interessant hovedpersoner.

Kim Basinger vandt en Oscar for sin birolle som Callgirlen Lynn. Og Australske Russel Crowe og Guy Pearce fik deres gennembrud i filmen.

Se en trailer til filmen

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

 

Materialer