Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film til weekenden – eksotisk thriller

Instruktøren Ali Abbasi, som stod bag det magiske eventyr Grænse (2018), vendte i sin næste film blikket mod hjemlandet Iran og true crime. Dagens anbefaling er Holy Spider (2022).

Den kvindelige journalist Rahimi tager fra Teheran til en den hellige by Mashhad i Iran. I Mashhad vil hun efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens sexarbejdere. En efterforskning der bringer hende, tætter og tætter på morderen. Men det er svært at opnå retfærdighed i Iran, når man er kvinde, både død og levende. Samt når morderen påberåber sig en guddommelig mission og opbygger heltestatus i dele af offentligheden.

Den stærke thriller bygger på den sande historie om ‘Edderkoppemorderen’ Saeed Hanaei, der i 2000 og 2001 dræbte 16 kvinder i Mashhad. 

Se en trailer til filmen
 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer