Pigernes Bogklub læste Reservedelenes By

17.05.18
Pigernes Bogklub har læst Reservedelens By af Lise Bidstrup

Reservedelenes By er 4. bog i Lise Bidstrups Urban-serie. Hver bog er en selvstændig fortælling, så de kan læses helt uafhængigt af hinanden. Reservedelens By finder sted i en dystopisk fremtidsverden som er delt i to - Jorden sommer hedder Terra og i svævebyerne, som hænger højt oppe over Terra som kæmpestore platforme.
I svævebyerne har folk det godt og de lever meget længe. Gennemsnitslevealderen er langt over 100 år. Man kan nemlig få livsforlængelse og livet behøver derfor ikke stoppe før man selv er træt af det. Livene i svævebyerne forlænges ved, at man "høster" friske organer for menneskene på Terra og dette er hele fortællingens omdrejningspunkt.
I bogen følger vi den ældre mand Arthur, unge Jonas og lægen Shoan fra svævebyerne og den seje pige Vinge fra Terra. Arthur, Jonas og Vinge har nemlig noget til fælles, som lederen af alting Højmentoren har brug for. Lægen Shoan opdager, at hele systemet er korrupt og at folkene i Terra udnyttes på det groveste. Og så går den hæsblæsende fortælling ellers i gang.

Pigerne i bogklubben synes alle det var en rigtig god historie med mange vigtige temaer og pointer. Vi kunne sagtens trække tråde til den verden vi lever i i dag. Det var også noget af det, der gjorde denne fortælling virkelig skræmmende. Det vildeste ved denne her bog er, hvordan den slutte. Den tog pusten fra os alle. For nogle af pigerne var slutningen med til at trække karakteren lidt ned, mens andre syntes den gjorde noget godt for læseoplevelsen.

Men vi kan klart anbefale den

4,6 stjerner ud af 6

Materialer