Foto: Petra Kleis

Nors og Hermann til LiteratureXchange

23.01.24
Vi glæder os til at byde velkommen til Judith Hermann og Dorthe Nors - to virkelig stærke novelleforfattere - til LiteratureXchange der begge har opnået international anerkendelse for deres forfatterskab. Vil du blive klogere på menneskers indre liv og relationer, så er disse to forfattere the way to go!

Judith Hermann er en anerkendt tysk forfatter, særligt kendt for sine noveller, der spænder fra enkeltstående øjeblikke til længere tidsperioder. Hendes fortællinger er forankret i nutiden og favner bredt tematisk. Fælles for hendes værker er en interesse for mennesker og deres indbyrdes relationer, hvor en melankolsk stemning går igen, selvom karaktererne, vi møder i hendes forfatterskab er dybt forskellige.

Hun deltog til LiteratureXchange i 2019, og til sommer byder vi hende igen velkommen, og denne gang er hun altså aktuel med bogen Vi ville have fortalt hinanden alt

Dorthe Nors er en dansk forfatter, der ligesom Judith Hermann har skrevet både romaner og noveller. Hun er særligt god til at beskrive de menneskelige relationer og individets fokus. Faktisk er en gennemgående tematik i hendes forfatterskab det egoistiske individ, der søger mening og lykke i en hastigt udviklende verden. Hvor Hermanns noveller ofte synes at synge lidt i mol har Nors en anderledes minimalistisk og ikke mindst ironisk stil, som vi måske kan genkende fra andre danske forfattere som eksempelvis Helle Helle og Naja Marie Aidt.

Husk du allerede nu kan købe stjernebillet til årets festival.

 

Materialer