Forfatterportræt Marie Aubert. Foto: Agnete Brun.
Forfatterportræt Marie Aubert. Foto: Agnete Brun.

Norske Marie Aubert kommer til LiteratureXchange

14.02.24
Parforhold, forventninger, barnløshed - you name it. Marie Aubert skriver så endeløst fint og genkendeligt om de svære familierelationer.

Marie Aubert udkom på dansk for første gang i 2020 med novellesamlingen "Må jeg komme med dig hjem" hvor springer ud med hovedet først direkte ned i den pøl af emner, som vi ellers kan være utroligt gode til at gemme under gulvtæppet: ensomhed, barnløshed, forældreskab, angst.

Samme år udkom hendes første roman "Voksne mennesker" som fortsætter i samme frygtløse spor. Her er søskendejalouxi i fokus, da hovedpersonen Ida skal i sommerhus med resten af familien for at fejre sin mors 65 års fødselsdag. Denne lejlighed benytter lillesøster Marthe til at annoncerer, at hun venter sit første barn, har Ida svært ved at finde en grimasse, der kan passe, for efter flere forliste og overfladiske kærlighedsforhold er hun single og føler sit biologiske ur tikke. Her kan man tro, at romanen får en Bridget Jones agtig tone med Ida, som den stakkels barnløse søster, men med sit portræt af Idas familie, formår Aubert at vise os, at der måske også er et godt voksenliv uden det traditionelle familieliv.

Nu er Marie Aubert aktuel med sin seneste roman "Jeg er egentlig ikke sådan" som også handler om det moderne familielivs udfordringer. Romanen kredser om en weekend, hvor der skal holdes konfirmation, og hvor hele familien synes at være optaget af hver sit. En meget genkendelig roman fyldt med usagte truamer og spændinger mellem mennesker. 

Er du (også) optaget af det moderne familieliv med alle dets udfordringer og paradokser? Og er du glad for forfattere som Thomas Korsgaard, Stine Pilgaard og Trude Marstein? Så læs Marie Aubert og glæd dig ligesom os til at opleve hende til sommerens Literaturxchange.  

 

 

 

Materialer