Vi drømmer stort i det nye børnebibliotek

Nu begynder rummene i det nye børnebibliotek at tage form, og vi glæder os helt vildt til at fylde det med latter og leg!

Det bliver bogstaveligt talt et sted med højt til loftet, spækket med bøger og plads til både leg og fordybelse.

Forud for indretningen af børnebiblioteket har vi søgt inspiration hos kolleger på biblioteker i både ind- og udland. Vi har været i dialog med samarbejdspartnere og brugere af biblioteket - ikke mindst børnene selv og deres familier.

Her ses for eksempel tegninger fra en workshop med en lokal børnehave, hvor vi bad dem give nogle bud på deres drømmebibliotek eller noget, som kunne gøre børnebiblioteket særligt for dem:

Mahmoud vil gerne have bløde steder og har tegnet et puderum:

 

Anoud satte gang i fantasi og stemning med ”flagremuse og stjerner”:

 

Tamer bidrog med et grønt fokus i form af ”blåbærtræer”:

 

Nogle af de mange in puts vi har fået gennem hele processen realiseres helt konkret, mens andre ideer har givet inspiration til, hvilke forskellige stemninger vi skal understøtte i biblioteket.

I centrum af børnebiblioteket kommer der til at være et stort bogbjerg med indbyggede nicher. Her skal de fleste af vores bøger være. Rundt om bogbjerget indretter vi forskellige områder, hvor der enten er plads til fordybelse, leg eller til at udfolde sig kreativt.  

 

I den ene ende af børnebiblioteket får vi det skønnest røde rum med bløde siddepladser,

 

Vi forestiller os, at det skal bruges til filmvisning, højtlæsning og alle mulige andre aktiviteter.

 

”Jeg glæder mig allermest til at se hvordan det nye børnebibliotek spiller sammen med den lukkede gårdhave. Det bliver så spændende at se hvordan områdets børn vil bruge haven – og hvordan vi kan bruge det grønne område i vores formidling på biblioteket. ” (Citat Line - børnebibliotekar på Gellerup bibliotek)