Billede af kvinde, der læser

Nyt letlæsningsområde for voksne og unge

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.03.20
Onsdag den 5. februar var der indvielse af det nye letlæsningsområde for voksne og unge på Gellerup Bibliotek. Det er en stor fornøjelse endelig at kunne tilbyde områdets mange svage læsere en god litteraturoplevelse på deres præmisser.

Personalet har længe ønsket at kunne tilbyde områdets mange svage læsere en god litteraturoplevelse på deres præmisser. At det nu kan lade sig gøre skyldes først og fremmest, at vi har fået lov til at overtage Åby Biblioteks store samling af letlæsningsbøger til voksne.

Samlingen er blevet opdelt og udstillet efter de erfaringer, som man har gjort sig på Hovedbiblioteket i forbindelse med læsestrategi projektet: ”Non-readers i biblioteksrummet”. Særligt temainddelingen af skønlitteraturen har vi stor glæde af, når vi skal vejlede brugerne, da den understøtter læsestrategiens vægtning af læselyst over læsekompetence.

Til indvielsen fik vi besøg af vores lokale FVU hold og det var fantastisk at se, hvordan de straks kastede sig over bøgerne. I det hele taget har det været rørende hvor godt området er blevet modtaget, og vi glæder os til at undersøge mulighederne for et tættere samarbejde med blandt andet FVU.