Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, næstformand i Salling Fondene Karin Salling og formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen placerede en tidskapsel i fundamentet til Sports- og Kulturcampus i Gellerup

Grundstenen lagt til Gellerups nye samlingspunkt

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.06.20
I dag blev grundstenen lagt til det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Rådmanden benyttede lejligheden til at gemme en tidskapsel, der skal fortælle fremtiden om Gellerup i år 2020.

Gellerup er i en rivende udvikling. I dag kunne rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad lægge grundstenen til Sports- og Kulturcampus, som bliver bydelens kommende samlingspunkt. Samtidig lagde han en tidskapsel, der indeholder fortællingen om Gellerup i dag.

”Sports- og Kulturcampus bliver det nye mødested i Gellerup.  Her bliver plads til kultur, natur, bevægelse og fællesskab. Jeg er selv opvokset i bydelen, og jeg er enormt glad for, at vi kan løfte Gellerup ind i fremtiden. Derfor har jeg også valgt at nedlægge en tidskapsel, som blandt andet indeholder artikler om Gellerup. Jeg er sikker på, at folk i fremtiden vil undre sig over, at området engang havde ry for at være belastet,” siger Rabih Azad-Ahmad, der medbragte et eksemplar af Yahya Hassans digtsamlinger til tidskapslen.

Sports- og Kulturcampus bliver det nye samlingssted med syv nyopførte faciliteter, der byder på et væld af tilbud indenfor sport, kultur og ophold: Bevægelseshuset, Biblioteket, Samlingshuset, Byparken, Kunstgræsbanen og Verdenspladsen.
Derudover arbejdes der med at etablere et Verdensbad som del af Sports- og Kulturcampus. Sports- og Kulturcampus er udviklet af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening i et tæt samspil med en række samarbejdspartnere, og ikke mindst boligforeningen ser store perspektiver i projektet.

”Vi står nu overfor den konkrete virkeliggørelse af en drøm, som vi har kæmpet for i mange år. Vi får nu om kort tid ganske enestående rammer for at kultur, fysisk bevægelse og socialt liv kan udfolde sig og skabe et centrum for aktiviteter og udfoldelse i denne bydel. Her har vi i særklasse en mulighed for at skabe et lokalsamfund, hvor der plads til alle og muligheder for alle, der ønsker at være med. Både for beboerne her fra Gellerup og fra hele byen. Der er mange her til stede, som har været med til at bane vejen – og jeg vil gerne fra boligforeningen sige en stor og hjertelig tak til alle, der har været med til at gøre denne drøm til virkelighed,” siger formand for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen.

Byggeperioden anslås at vare halvandet år, og Sports- og Kulturcampus forventer at kunne slå dørene op årsskiftet 2021/22.

For yderligere oplysninger, kontakt:
- Presse- og kommunikationschef Michael Jaap på telefon 4022 8799