Billede af en byggearbejder med en skovl

Aarhus’ nye Sports- og Kulturcampus klar til byggestart

Af Anonym (ikke efterprøvet)
05.05.20
De første byggemaskiner er netop rykket ind på den store byggegrund på Karen Blixens Boulevard i Gellerup for at klargøre grunden til Aarhus’ nye Sports- og Kulturcampus. Nu går byggeriet for alvor i gang. 

Nu begynder byggeriet af det nye Sports- og Kulturcampus

Efter flere års planlægning rykker bygningsarbejdere og store entreprenørmaskiner nu ind på byggegrunden midt i Gellerup, hvor det nye samlingssted Sports- og Kulturcampus skal opføres.

Sports- og Kulturcampus bliver opført af Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune i tæt samspil med en række samarbejdspartnere. Bag selve byggearbejdet står entreprenørvirksomheden MT Højgaard, der i forvejen har erfaring med at arbejde i området og blandt andet har renoveret en af blokkene i Gellerup.  

”Jeg har set utrolig meget frem til byggeriet af Sports- og Kulturcampus, som har været på tegnebrættet i flere år. Det bliver et enestående sted for områdets beboere og gæster. Nu er byggestarten på det ambitiøse projekt gået, og det er en vigtig milepæl i omdannelsen af Gellerup til en ny, attraktiv bydel. Sports- og Kulturcampus bliver det bankende hjerte i den omdannede bydel, og jeg glæder mig til at følge byggeriet i takt med, at stedet tager form”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Sports- og Kulturcampus bliver det nye samlingssted i Aarhus, der byder på et væld af indendørs og udendørs faciliteter og nye, spændende tilbud med noget for enhver smag indenfor sport, kultur og ophold. Campussen skal fungere som mødested og udflugtsmål for nuværende og nye beboere samt for gæster udefra. 

Arkitektonisk opføres campussen som to bygninger, Bevægelseshuset og Samlingshuset, på i alt 7.500 kvadratmeter. De faste beboere i Bevægelseshuset er Cirkus Tværs, Aarhus Klatreklub, FGU Midtby (tidligere Gøglerskolen) og fodboldklubben ACFC, mens Samlingshuset indeholder bibliotek og medborgercenter, foreningslokaler, multisale og beboerhus. Her bor også kulturfabrikken Gellerup Art Factory og Folkesundhed Vest. Det hele bindes sammen af det udendørs samlingssted Verdenspladsen på 1.500 kvadratmeter. Dertil kommer Kunstgræsbanen og Byparken, som begge har stået færdige i et stykke tid og er blevet taget godt imod af de mange daglige brugere.

Arkitektonisk og socialt løft af området 

Også fra Brabrand Boligforenings side er der store forventninger til den nye Sports- og Kulturcampus:

”Sports-og Kulturcampus vil blive et stort aktiv for Gellerup og vil både arkitektonisk og socialt løfte bydelen. Samtidig vil stedet give nye muligheder for ophold, sunde aktiviteter og fællesskaber – ikke blot for områdets beboere, men også for resten af Aarhus. At vi derudover har en professionel og erfaren entreprenør som MT Højgaard på opgaven giver mig stor tiltro til, at vi får bygget nogle fantastiske rammer til vores nye Sports- og Kulturcampus,” siger Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening.

I byggeperioden vil MT Højgaard i samarbejde med Det boligsociale Hus i Gellerup/Toveshøj og Aarhus Kommune give unge ledige mulighed for at komme i praktikforløb i byggeriet for forhåbentlig på sigt at komme i job.

Sports- og Kulturcampus forventes at stå færdig ved udgangen af 2021.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Presse- og kommunikationschef Michael Jaap på telefon 4022 8799 

Fakta:

Sports- og Kulturcampus er tegnet af Schmidt Hammer Lassen, MASU Planning, LOOP Architects og COWI. Stedet bygges af MT Højgaard og opføres med deltagelse af flere samarbejdspartnere, heriblandt Købmand Herman Sallings Fond, Lokale- og Anlægsfonden, A.P. Møller Fonden og Realdania.

Billede af byggearbejdere og gravko

Billede af en trillebør