Glimt fra uge 17

I forbindelse med uge 17 var der Klimahandledag på Dokk1 med over 100 mennesker til grøn fællesspisning. Se foredraget ”Haven, Havet og Maven” ved at følge linket herunder.

Torsdag d. 25. april var Danmarks nationale Klimahandledag. Over hele landet mødtes folk til fællesspisning og for at tale om, hvordan vi alle sammen kan gøre en forskel for planeten og fremtidige generationer. 

På Dokk1 havde vi besøg af to stærke fortællere, som hver dag gør en forskel og formidler om det. 

 Signe Wenneberg, retoriker, journalist, forfatter, kulturarvsforkæmper og måske Danmarks mest vedholdede hverdagsaktivist. Signe formidler om næsten alt relateret til Bæredygtighed med udgangspunkt i eget liv – haven, huset, maden, men også strukturelt omkring bygningsarv, Co2 udledninger forbundet med byggeri, klimapolitik, minksag og meget mere. Med mottet ”ingen kan øre alt, men alle kan gøre noget” giver Signe greb til bæredygtighed i hverdagen stærkest formidlet fra hendes instagramside med knap 90.000 følgere. 

Frank Ericsen, selvforsyningsguru, formidler af traditionelt håndværk, husbygger og TV-stjerne senest i DR udsendelserne ”Giv os Naturen tilbage!”, hvor han med udgangspunkt i Hjørring Kommune, tager fat på hvordan vi alle kan og bør ændre vores syn på bl.a. havebrug og landbrug for at skabe plads til genforvildning og biodiversitet. I de kommende udsendelser er fokus på Hvaet omkring os; de døende fjorde, trawlfiskeri og udledninger fra bl.a. landbruget. 

Efter foredraget spiste vi fremtidsmad fuld af tang, æggeskaller og bananskræl kokkeret af ”kokken på Kanten”, LiseLotte Kira Gregers Andersen. Hvad fik I mon at spise på jeres bibliotek? 

Arrangementet var i samarbejde med Europa Kantiner, DeltagerDanmark og Danmarks Biblioteksforening og det blev streamet fra 135 lokationer i hele landet.

Stream foredrag med Signe Wenneberg og Frank Ericsen Her: https://vimeo.com/921959213/783e319c4b?share=copy