En bæredygtig hjemmejul

09.12.20
Julen 2020 bliver lidt anderledes end den, vi kender og elsker.

Mange familier plejer at benytte sig af de kreative værksteder på byens biblioteker op til jul, hvor man kan komme i julestemning, lave hjemmelavet julepynt og ikke mindst lave julegaver til resten af familien.

Men i år bliver det en lidt anderledes jul - Det skal dog ikke gå ud over den skønne julestemning!

Vi har derfor samlet lidt inspiration til juleknas, julegaver og indpakning, I kan lave derhjemme med de materialer, I har i hjemmet eller kan finde sammen i naturen.

Toiletruller, køkkenruller og æggebakker er affald, vi alle har derhjemme. I stedet for at smide det ud, kan vi tænke det ind i en ny kontekst og skabe julepynt og gaver. 

Lav f.eks. rullerne om til søde nissemænd, rensdyr, engle eller snemænd. 

Det er altid dejligt at modtage en gave, der ikke blot indeholder en dejlig ting, men hvor der også er kredset om indpakningen. Også her kan vi bruge vores ”skrald” og naturens fantastiske materialer til at sætte et personligt præg på gaven.

Brug en toilet- eller køkkenrulle og en side fra en gammel bog. Lim papiret på rullen, fold enderne ind og du har en skøn lille æske til et smykke eller en anden mindre gave.

Der findes uendelig mange måde at gentænke gamle bøger til nye ting og mon ikke I har en enkelt eller to i bogreolen, der er læst så mange gange, at den efterhånden trænger til nyt liv? 

Lav den f.eks. om til et juletræ, der både kan bruges som julepynt og julegave. 

Mon ikke du kender én, der godt kunne tænke sig et personligt julekort i denne tid?

Fold et stykke papir og riv eller klip strimler i forskellige længder. Lim strimlerne på og klip eller tegn en stjerne på toppen.

Udklip i forskellige former fra bøger og blade kan også blive til den skønneste drømmefanger eller uro.

Og hvem kunne ikke bruge et personligt bogmærke, så man kan sende en kærlig tanke til den kreative skaber, hver gang man skal læse i sin bog?

En hyggelig familietur i skoven kan også være en oplagt mulighed for at finde skønne materialer.

Kogler, blade og grene kan ligesom bøgerne bruges til mange forskellige ting. Brug dem som pynt på pakken eller lav dem til søde engle, nisser eller måske modtagerens yndlingsdyr.  

Æggebakker kan også bruges til de fineste ting. Her er en spids lavet om til et lille juletræ.

Og her til en skøn lille engel.

Rigtig glædelig jul 

Materialer