Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Fransk-Østrigsk perfektion

Gran Prix vinder i Cannes fra 2001. Skrevet og instrueret af Michael Haneke. Baseret på en roman af Elfriede Jelinek, vinder af 2004 Nobelprisen i litteratur. Hovedrollen spillet af Isabelle Huppert. Pianisten kan næsten ikke blive mere prestigefyldt, hvis denne prøvede.

Huppert spiller Erika Kohut en ugift klaverlærer ved Wiens konservatorie, midt i 40’erne, som stadig bor med sin mor. Langsomt viser filmen os Erikas skjulte sider. Bag hendes stærke facade, er en kvinde i følelsesmæssig og seksuel uligevægt. Hun undertrykker en seksualitet der manifesteret med bl.a. voyeurisme og sadomasochistiske feticher.
Erika bliver tiltrukket af den unge Walter, som er hendes elev. Walter bliver besat af Erika og i stigende grad insisterende på at starte et seksuelt forhold til hende. Men hun er kun villig, hvis han vil tilfredsstille hendes masochistiske fantasier, som frastøder ham.

La Pianiste AKA The Piano Teacher 2001 Trailer

Se filmen på filmstriben.

 

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i slutningen af april at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.
Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

Materialer