Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Kubrick Festival 2017

7. marts var udråbt til national Kubrick dag. Instruktøren Stanley Kubrick er én af filmhistoriens mest markante instruktører, der skabte en lang række mesterværker, heriblandt 'Rumrejsen år 2001' og 'A clockwork orange'. Kubrick Festival 2017 vil præsentere en række landsdækkende begivenheder i landets mange art cinemas, biblioteker og koncertsale med særlige filmvisninger, koncerter, debatter osv. Fejringen rundt om i landet kulminerer med en omfattende udstilling om Kubrick på Gl. Strand i København den 23. september. På Filmstriben kan du se flere af Kubricks mesterlige film.

En af de mindre kendte Kubrick film er Barry Lyndon – dagens anbefaling. Barry Lyndon bygger på The Luck of Barry Lyndon af William Makepeace Thackeray og har Ryan O’Neal i hovedrollen. Filmen var en beskeden kommerciel succes og fik en blandet modtagelse fra kritikerne. Men i dag betragtes den som en af Kubricks fineste film.
Filmen er som næsten alle Kubricks film et udstillingsvindue for innovation i filmteknik. Mens 2001: A Space Odyssey gjorde stærkt brug af visuel effekter, og The Shining senere gør kraftig brug af Steadicam, er Barry Lyndon i flere sekvenser filmet uden brug af elektrisk lys. Det giver filmen en helt særlig glød og fremtoning, hvor man kan få indtryk af, at se på et gammelt maleri, der kommer til live.

Barry Lyndon - Official Trailer [1975] HD

Se filmen på filmstriben.

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).


Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i første kvartal 2017 at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.
Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

 

Materialer