Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Ungarsk Oscar vinder

D. 26 februar uddeler The Academy of Motion Picture Arts and Sciences for 89. gang deres Academy Awards, for årets bedste præsentationer inden for filmkunsten. Siden 1956 er der uddelt en pris for bedste udenlandske film. Prisen gives til ”en film produceret uden for USA med overvejende ikke-engelsk dialog”.
Sidste år gik prisen til Ungarske Sauls søn.

Saul Ausländer en jødisk-ungarske fange Auschwitz, arbejder som Sonderkommando medlem. Sonderkommando af særligt udvalgte fanger, hvis opgave det er at tømme gaskamrene, redde værdigenstande fra tøj af offerere og efterfølgende brænde ligene. Han udfører disse daglige opgaver med et stoisk, uanfægtede udtryk, tilsyneladende bedøvet af de daglige rædsler.
En dag støder han på liget af en dreng, som han måske genkender fra livet før og midt i håbløsheden er der et formål med Sauls liv; at give drengen en rigtig jødisk begravelse.

Sauls søn kæmpede i 2015 bl.a. mod Tobias Lindholms Krigen og igen i år er en dansk film nomineret i kategorien. Nemlig Martin Zandvliets Under sandet.

Son of Saul Trailer 1 (2015) - Geza Rohrig Holocaust Drama Movie HD

Se filmen på filmstriben.

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).
 

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i første kvartal 2017 at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.
Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

Materialer