Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en smuk klassiker om engle

I denne måned har vi i vores søndagsdokumentarer sat fokus på de tyske filmskabere Werner Herzog og Wim Wenders. Heldigvis har begge jo også lavet spillefilm, der er værd at se. Dagens anbefaling bliver Wenders Himlen over Berlin, fra 1987.

Engle har altid eksisteret, fuldt menneskets udvikling og hørt vore tanker. Men de kan kun observere verden og ikke interagere med den. To engle, Damiel og Cassiel, har beboret (det i 1987 stadig opdelte) Berlin, i al evighed. Deres eksistensberettigelse er, som Cassiel siger, at "samle, vidner og bevare" virkelighed.
Da Damiel forelsker sig i den ensom trapez-artist Marion, bliver uendelighed for meget. Han begynder at længes efter den ægthed og tidsgrænse, der er for den menneskelig eksistens.
Inspireret af skuespilleren Peter Falk, som det viser sig engang var en engel, der også blev træt af altid at observere og aldrig oplever, giver Damiel afkald på sin udødelighed for at blive en sand deltager i verden omkring ham.

Himlen over Berlin er en smuk kultklassiker om behovet for menneskelig kontakt, evigheden og en meditation over Berlins fortid, nutid og fremtid.

Wings Of Desire (Der Himmel über Berlin / Les ailes du désir) (1987)

Se filmen på filmstriben

 

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

 

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i første kvartal 2017 at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.

Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

 

 

 

Materialer