Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film til weekenden – klichéfyldt, men god ungdomsfilm

Instruktør Tilde Harkamp har lavet flere populære tv-serie som Hvide Sande, Lærkevej og står også bag en af de senere års stor biograf succes, Jagtsæson. Her kaster hun sit blik på gymnasielivets mange genvor-digheder. Dagens anbefaling er Smuk (2022)

Frida og Selma starter i 1.g og der er mange ritualer de skal igennem. Den selvstændige Frida får opmærksomhed fra flere af de populære drenge i 3.g. Og selvom det er Selma der gerne vil, bliver det Frida der får plads til puttemiddagen. Frida og 3.g’eren Emil får også et godt øje til hinanden. Men Emil har allerede en kæreste, og snart er et trekantsdrama i gang.
Med sit fest- og sexfokuseret blik tager filmen fat på emner som slutshaming, hævnporno og puttemiddage. Men der er også plads til forelskelse og venskab, både når det er fantastisk og når det slår sjælen i stykker.
Andrea Heick Gadeberg stråler i filmens midt, som Frida.

Se en trailer til filmen

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer