Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film til weekenden – mere sne

Den amerikansk instruktør Taylor Sheridan er blevet kendt for sine neo-Westerns. Det er bl.a. ham der står bag TV-serien Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen. Han fik sit gennembrud med manuskriptet til den meget vellykkede Hell or High Water (2016) .
Men inspireret af vejret omkring os, er dagens anbefaling hans instruktørdebut Wind River (2018), som er fuld af sne og koldt vejr.

Den erfarne vildmarksguide og agent Cory Lambert, finder en ung kvinde død på det indfødte Wind River-reservat i Wyoming. FBI-agenten Jane Banner, ankommer for at hjælpe med efterforskningen. Men da retsmedicineren ikke kan klassificere dødsfaldet som et drab, må de to agenter arbejde alene for opklare det, de begge mener er et mord.
En intense atmosfære, stærke skuespilpræstationer og en spændende thriller. Jeremy Renner og Elizabeth Olsen spiller hovedrollerne i denne film, som Sheridan bl.a. skrev for at sætte fokus på det høje antal indfødte kvinder, der bliver voldtaget og myrdet, både på og uden for reservaterne.

Se en trailer til filmen

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer