Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Islandsk filmdigt

Dagens anbefaling kræver lidt af tilskueren. Men er man villig til at sidde i det mystisk, langsomme drama venter en stor oplevelse. Lamb er Islandske Valdimar Jóhannsson debutfilm og han har selv skrevet manuskriptet, i samarbejde forfatter og digter Sjón.

Noomi Rapace og Hilmir Snær Guðnason spiller hovedrollerne, som Maria og Ingvar, et barnløst par, der lever et hårdt liv med deres fåreflok på en afsidesliggende gård. Maria og Ingvar er stivnet i en bundløs sorg, efter de mistede deres datter Ada. Men en dag får de et chok. Et af deres får føder et menneskelignende væsen med fårehoved. Det er mystisk og uforståeligt. Men også fyldt med lykke, da parret finder Adas gamle tøj og møbler frem til væsnet. Det er dog ikke uden konsekvenser på den måde at invitere naturen ind i sit hjem.

Smukke naturbilleder, i et symbolsk drama. En fortættet og foruroligende stemning præger hele filmen, hvor sorgen ligger som en tung dyne over Maria og Ingvar. Men hvor desperate kan vi blive, for at komme ud af sorgen?

Filmen vandt Nordisk Råds Filmpris i 2022.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer