Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – højspændt, erotisk, historisk drama

Den unge kvinde Katherine er, i 1800-tallets England, blevet bortgiftet for penge. Hun bor nu med sin ældre mand og hans far på en herregård. Faderen vil have en arving, med sønnen rør ikke sin kone.
Katherine forbydes at forlade huset, men da begge mænd må tage bort, griber hun friheden. Det føre hende i armene på den nye medhjælper, Sebastian. Og de to begynder en stormfulde og farlig affære.
Men hvad gør de når ægtemand og svigerfar vender tilbage. Katherine begynder at planlægge en morderisk vej ud af sine bånd. Alt der betyder noget for hende, er den altopslugende og forbudte forelskelse.

Dagens anbefaling Lady Macbeth fra 2016, er teaterinstruktør William Oldroyd debutfilm. Filmen er baseret på novellen 'Lady Macbeth fra Mtsensk' af russiske Nikolai Leskov fra 1865. Og henter inspiration både fra Shakespeares tragedie og Emily Brontës Stormfulde højder.
Florence Pugh er fantastisk som Katherine, der forvandler sig fra pige lukket inde i et alt for stramt korset, til en kvinde med krop, sjæl og morderiske intentioner.

Lady Macbeth Official US Release Trailer 1 (2017) - Florence Pugh Movie

Se filmen på Filmstriben.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Materialer