Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en Oscarvinders gennembrud

Søndag nat vandt Guillermo del Toro to Oscars, for bedste instruktion og bedste film, for The shape of water. Filmen er en kulmination af alt det del Toro er kendt for og elsker; en stærk forbindelse til eventyr og horror, som fremstilles med visuel og poetisk skønhed. Monstre, fantasy, religiøst billedsprog, en fejring af det uperfekte og praktiske special effects.
Alt dette er også tilstede i Del Toro’s gennembrudsfilm Pans labyrint fra 2006 – dagens anbefaling. En politisk fantasy-film.

Den 12-årige Ofelia rejser med sin gravide mor til Nordspanien i 1944 for at bo hos morens nye mand Vidal, en sadistisk kaptajn i Francos hær. Da Ofelia udforsker en stor stenlabyrint, viser den sig at være hjem for fe. Feen overbeviser hende om, at hun er prinsesse i et hemmeligt undergrundsrige. Hvis Ofelia ønsker at vende tilbage til sit kongerige, så må hun udføre tre livsfarlige opgaver. 
Pans labyrint vandt 3 Oscars, for bedste Make up, bedste fotografering og bedste scenografi, i 2007.

Pans Labyrinth - Official Movie Trailer

Se filmen på Filmstriben.

Du kan komme til foredrag om Guillermo del Toro d. 20/3-18 på Dokk1. Læs mere her.

Følg bibliotekar Mette Kirkegaard Jensens anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

 

Materialer