Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en Oscarvinders gennembrud

Guillermo del Toro vandt i 2018 to Oscars, for bedste instruktion og bedste film, for The shape of water. Filmen var en kulmination af alt det del Toro er kendt for og elsker; en stærk forbindelse til eventyr og horror, som fremstilles med visuel og poetisk skønhed. Monstre, fantasy, religiøst billedsprog, en fejring af det uperfekte og praktiske special effects.
Alt dette er også tilstede i Del Toro’s gennembrudsfilm Pans labyrint (2006) – dagens anbefaling. En politisk fantasy-film.

Den 12-årige Ofelia rejser med sin gravide mor til Nordspanien i 1944 for at bo hos morens nye mand Vidal, en sadistisk kaptajn i Francos hær. Da Ofelia udforsker en stor stenlabyrint, viser den sig at være hjem for fe. Feen overbeviser hende om, at hun er prinsesse i et hemmeligt undergrundsrige. Hvis Ofelia ønsker at vende tilbage til sit kongerige, så må hun udføre tre livsfarlige opgaver. 
Pans labyrint vandt 3 Oscars, for bedste Make up, bedste fotografering og bedste scenografi, i 2007.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben.

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

 

Materialer