Hej Søster!

06.03.21
Lyt til kvindelige danske musikere analogt og digitalt

Er du til analoge musikoplevelser, kan du låne vinyler med nogle af de bedste danske kvindelige musikere. Er du til rock er der selvfølgelig Baby In Vain eller Nelson Can; den snirklede pop kan Katinka og Marie Key levere; hip hop fåes ikke bedre end hos Sulka og electronika a la Heidi Mortenson er fantastisk.

Du kan reservere vinylerne til afhentning på Dokk1 via appen Biblioteket eller på hjemmesiden. 

Hej Søster

Er en pladespiller for bøvlet at have med i tasken, så anbefaler vi playlisten Hej Søster på Spotify. Playlisten består af knap 70 udøvende kvindelige danske musikere og vokser dagligt. 

Hej Søster er en græsrodsbevægelse dannet af sangerinden Maria Apetri - også kendt som Fallulah. Bevægelsen startede med playlisten, som ifølge Maria Apetri blev skabt, fordi hun var "træt af at se kvinder blive udeladt fra festivaler, "mest -spillede-lister" på radio, og til diverse prisuddelinger år efter år, når nu den danske musikscene rent faktisk bugner med så vanvittigt meget talent. Branchen står klar med de gamle slidte undskyldninger for hvorfor de ikke hyrer os: "Vi vælger kvalitet over køn" og "Der er jo bare mange flere mænd der spiller musik end kvinder."" 

Vi har altså (og naturligvis) masser af vanvittigt dygtige kvindelige musikere i Danmark, og det er dét, bevægelsen Hej Søster vil gøre opmærksom på. 

Du kan finde playlisten her: Hej Søster

Materialer