Uhyggelig skov

Ond Oktober

29.09.23
Oktobers måneds tema er uhygge! Halloween står for døren, og i anledning af efterårets kommen med rusk og mørke eftermiddage stiller vi skarpt på den uhyggelige litteratur, der bevæger sig fra bloddryppende krimier til isnende thrillers.

Blodige krimier

Er du fascineret af krimier, der udforsker komplekse seriemordere og uhyggelige, skræmmende mord? Her har du et bud på nogle af de mest barske og rædselsvækkende krimier, der vil efterlade dig med følelsen af at skulle kaste et ekstra blik over skulderen.

Cosy mystery - Hyggekrimier

I de seneste år er udtrykket "hyggekrimi," som er en direkte oversættelse af "cozy crime," blevet mere udbredt og flere og flere kaster sig over genren. Begrebet kan måske virke lidt skævt, da vi jo normalt ikke opfatter 'hygge' med mord. En hyggekrimi er spændende, men beskrivelsen af mordene i bøgerne er ikke så detaljeret som i andre krimier om mord. Her er et bud på 5 serier, der efterlader dig med en god og spændende læseoplevelse samtidig med at din nattesøvn er uforstyrret. 

Gaslighting og det grusomme parforhold

Når den allertætteste relation pludselig bliver giftig og måske endda livsfarlig. Her er 5 bud på romaner, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen. 

De ædende hemmeligheder

Der findes to slags hemmeligheder. Dem man får sommerfugle i maven af at tænke på. Og så de andre. Dem der ødelægger din nattesøvn og får blodet til at løbe den forkerte vej i dine årer. Her er 5 bud på bøger, hvis hemmeligheder for alt i verden skal holdes i det skjulte. 

Den laaaaaange krimiserie. Til dig der ikke kan få nok!

Serier i bind og bind og atter bind! Se her hvad du kan kaste dig over, hvis du elsker altid at have en efterfølger i sigte. 

Krimitrilogier. Til dig der elsker at læse færdigt! 

Tre bind og bum! Du kan sætte kryds ved den serie. Her har du fem bud på krimitrilogier, der i den grad er hver at læse. 

True crime - når virkeligheden overgår fantasien.

True crime har været populært i mange år, og det har også fundet sin vej ind i populærkulturen gennem tv-serier, film og dokumentarserier. Her har du bud på bøger, der kan anbefales til dig, der elsker true crime.