Forfatterportrætter: Renée Toft Simonsen

28.09.21
Billedkunstner Lise Eiler portrætterer i udstillingen 'Forfatterportrætter' syv forfattere med tilknytning til Aarhus. Her kan du læse mere om udstillingen og lytte til en en kort podcast, hvor Renée Toft Simonsen fortæller om sin tilknytning til Aarhus.

Renée Toft Simonsen, 1965, er født i Randers, men flyttede som helt ung til Aarhus, hvor hendes modelpotentiale blev spottet. I 1982 vandt hun den internationale Supermodel og the World konkurrence, og havde en mangeårig karriere som topmodel med base i New York, før hun vendte hjem til Aarhus, fandt sammen med Thomas Helmig, uddannede sig til Psykolog, og indledte forfatterkarrieren. Renée Toft Simonsen har hovedsageligt udgivet ungdoms- og børnebøger, men har også skrevet bøger om sit eget liv.

Hør Renée Toft Simonsen fortælle om sit forhold til Aarhus her

Hør Renée Toft Simonsen fortælle om sit forfatterskab her

Renée Toft Simonsens portræt indgår i udstillingen 'Forfatterportrætter' af billedkunstner Lise Eiler. Udstillingen kan opleves på Åby Bibliotek fra den 1. oktober til den 23. december 2021.

Portrætmaleren Lise Læssøe Eiler står bag udstillingen 'Forfatterportrætter'. Hun er selv født og opvokset i byen og uddannet på Aarhus Universitet og Aarhus Kunstskole, og selvom hun flyttede til København for mere end 20 år siden, har hun stadig et nært forhold til Aarhus.

Udstillingen ’Forfatterportrætter’ portrætterer syv forfattere. Forfatterne er bragt sammen i udstillingen, fordi de alle har tilknytning til Aarhus. De syv forfatterskaber og forfatternes alder spænder bredt, men byen binder dem sammen. Læs om de øvrige forfattere her og hør den samlede podcast, hvor mange af de portrætterede forfattere fortæller om deres forhold til byen her.