Forfatterportrætter: Morten Ramsland

28.09.21
Billedkunstner Lise Eiler portrætterer i udstillingen 'Forfatterportrætter' syv forfattere med tilknytning til Aarhus. Her kan du læse mere om udstillingen og lytte til en en kort podcast, hvor Morten Ramsland fortæller om sin tilknytning til Aarhus.

Morten Ramsland, 1971, er opvokset på Fyn, men flyttede til Aarhus i 1993 - samme år som hans debut, digtsamlingen ‘Når fuglene driver bort’, udkom. Han læste Nordisk Sprog og Litteratur og Kunsthistorie på Aarhus Universitet og har siden 1997 boet i Brabrand. Hans store gennembrud blev romanen Hundehoved fra 2005. Lise Eiler og Morten Ramsland krydsede hinandens veje både på kunsthistoriestudiet og inden da i Østafrika, som de begge rejste til med Mellemfolkeligt Samvirke i 1992 - og faktisk var det her debutdigtsamlingen blev færdigredigeret.

Hør Morten Ramsland fortælle om sit forhold til Aarhus her

Hør Morten Ramsland fortælle om sit forfatterskab her

Morten Ramslands portræt indgår i udstillingen 'Forfatterportrætter' af billedkunstner Lise Eiler. Udstillingen kan opleves på Åby Bibliotek fra den 1. oktober til den 23. december 2021.

Portrætmaleren Lise Læssøe Eiler står bag udstillingen 'Forfatterportrætter'. Hun er selv født og opvokset i byen og uddannet på Aarhus Universitet og Aarhus Kunstskole, og selvom hun flyttede til København for mere end 20 år siden, har hun stadig et nært forhold til Aarhus. Udstillingen ’Forfatterportrætter’ portrætterer syv forfattere. Forfatterne er bragt sammen i udstillingen, fordi de alle har tilknytning til Aarhus.

De syv forfatterskaber og forfatternes alder spænder bredt, men byen binder dem sammen. Læs om de øvrige forfattere ved at klikke på billederne herunder og hør den samlede podcast, hvor mange af de portrætterede forfattere fortæller om deres forhold til byen her.