Forfatterportrætter: Sissel-Jo Gazan

28.09.21
Billedkunstner Lise Eiler portrætterer i udstillingen 'Forfatterportrætter' syv forfattere med tilknytning til Aarhus. Her kan du læse mere om udstillingen og lytte til en en kort podcast, hvor Sissel-Jo Gazan fortæller om sin tilknytning til Aarhus.

Sissel-Jo Gazan, 1973, voksede op i ø-gade-kvarteret i Aarhus - afbrudt af en jordomsejling/tre år på havet - og minder fra 80’ernes Aarhus foldes ud i romanen Blækhat fra 2017. Sissel-Jo Gazan tog sin studentereksamen på Marselisborg Gymnasium, og fortsatte studierne på Københavns Universitet, hvorfra hun er uddannet biolog. Hendes interesse for og store viden indenfor biologifaget kommer tydeligt til udtryk i hendes romaner. Sissel-Jo har været bosat i flere lande og bor nu i Berlin.

Hør Sissel-Jo Gazan  fortælle om sit forhold til Aarhus her

Hør Sissel-Jo Gazan  fortælle om sit forfatterskab her

Sissel-Jo Gazans portræt indgår i udstillingen 'Forfatterportrætter' af billedkunstner Lise Eiler. Udstillingen kan opleves på Åby Bibliotek fra den 1. oktober til den 23. december 2021.

Portrætmaleren Lise Læssøe Eiler står bag udstillingen 'Forfatterportrætter'. Hun er selv født og opvokset i byen og uddannet på Aarhus Universitet og Aarhus Kunstskole, og selvom hun flyttede til København for mere end 20 år siden, har hun stadig et nært forhold til Aarhus.

Udstillingen ’Forfatterportrætter’ portrætterer syv forfattere. Forfatterne er bragt sammen i udstillingen, fordi de alle har tilknytning til Aarhus. De syv forfatterskaber og forfatternes alder spænder bredt, men byen binder dem sammen. Læs om de øvrige forfattere her og hør den samlede podcast, hvor mange af de portrætterede forfattere fortæller om deres forhold til byen her.