Forfatterportrætter: Elsebeth Egholm

28.09.21
Billedkunstner Lise Eiler portrætterer i udstillingen 'Forfatterportrætter' syv forfattere med tilknytning til Aarhus. Her kan du læse mere om udstillingen og lytte til en en kort podcast, hvor Elsebeth Egholm fortæller om sin tilknytning til Aarhus.

Elsebeth Egholm, 1960, er født og opvokset i Aarhus - og bor i dag i Risskov. Efter at have studeret musikvidenskab og læst på Det jyske Musikkonservatorium tog hun uddannelsen som journalist, men det journalistiske arbejde på bl.a. Berlingske Tidende blev afløst af romanskriveri og Elsebeth Egholm debuterede med sin første roman i 1999. Hun har blandt andet skrevet en krimiserie, der har aarhus-journalisten Dicte Svendsen som hovedperson. Dicte-serien er filmatiseret.

Hør Elsebeth Egholm fortælle om sit forhold til Aarhus her

Hør Elsebeth Egholm fortælle om sit forfatterskab her

Elsebeth Egholms portræt indgår i udstillingen 'Forfatterportrætter' af billedkunstner Lise Eiler. Udstillingen kan opleves på Åby Bibliotek fra den 1. oktober til den 23. december 2021.

Portrætmaleren Lise Læssøe Eiler står bag udstillingen 'Forfatterportrætter'. Hun er selv født og opvokset i byen og uddannet på Aarhus Universitet og Aarhus Kunstskole, og selvom hun flyttede til København for mere end 20 år siden, har hun stadig et nært forhold til Aarhus.

Udstillingen ’Forfatterportrætter’ portrætterer syv forfattere. Forfatterne er bragt sammen i udstillingen, fordi de alle har tilknytning til Aarhus. De syv forfatterskaber og forfatternes alder spænder bredt, men byen binder dem sammen. Læs om de øvrige forfattere ved at klikke på billederne herunder og hør den samlede podcast, hvor mange af de portrætterede forfattere fortæller om deres forhold til byen her.