Foto: Edward Howell, Unsplash

5 krimier med konspirationer

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.08.22
Elsker du spænding og krimi med konspirationer? Her er 5 bud på bøger til dig.

Konspirationer og forestillinger har altid skræmt og fascineret.

Vi lever i en tid, hvor teorier om konspirationer har god grobund. Verdensomspændende epidemier, krig, politiske skandaler og usædvanlige klimafænomener er som skabt til at skabe forestillinger om skjulte sammensværgelser og sandheder, der holdes skjult for offentligheden.

Og internettet og sociale medier er som skabt til at udbrede teorier om konspirationer og paranoiateori.

Som bibliotek er en af vores fornemste opgaver at ruste dig til at gennemskue 'fake news' og til at være kritisk over for konspirationsteorier.

Men vi vil også gerne underholde, og derfor har vi her fundet 5 krimi- eller spændingsromaner, hvor du kan få kildet din trang til konspirationsteorier i fiktive universer.

"Uglens øje" af Sissel Jo-Gazan

Jo-Gazans seneste bog om et dansk medicinalfirma lancerer et produkt, der har fantastisk virkning mod depression. Da en ung forsker finder ud af, at der blevet fusket med forskningsresultaterne, og at medicinen har alvorlige bivirkninger, begynder en kamp på liv og død om at finde og definere sandheden.

"Knust" af Anne Mette Kirk

Mathildes storebror Jonathan kører galt efter en gymnasiefest med en skyhøj promille og mister livet. Men både Mathilde og politimanden Marc mener, at der er løse tråde i sagen og belønnes snart med den ene rystende afsløring efter den anden.

"Frejas blod" af Martin Holmslykke

Christopher er netop blevet far, da barnets mor myrdes. Det viser sig, at hun arbejdede på en historie om en hemmelig loge, som har rødder tilbage til vikingetiden, og sammen med veninden Luz forsøger han at finde frem til, hvorfor hun skulle dø.

"Sidste minut" af Simon Kernick

Matt har mistet hukommelsen efter et biluheld og befinder sig i et hus, han ikke kender. Han bliver passet af en kvinde, der siger, hun er hans søster. Men Matt begynder at få flashbacks med grusomme detaljer. Hvem er han, og hvad er det, han husker?

"Drengen fra skoven" af Harlan Coben

Wilde levede som dreng alene i en skov. Han er som voksen stadig uden viden om sin fortid og evt. familie. Nu bliver han centrum for begivenhederne, da en forstad i staten New Jersey er scene for et omfattende mysterium med uhyggelige konsekvenser.

Oprindeligt udgivet af Aalborg Bibliotekerne

Tags