Film - om kvinder, der elsker kvinder

Af Anonym (ikke efterprøvet)
21.03.16
Oscar-nominerede Cate Blanchett og Rooney Mara har en affære i den biografaktuelle film "Carol". I filmens verden er kærlighed mellem kvinder ikke nyt. Nedenfor præsenteres film fra Filmstriben om kvinders kærlighed til hinanden.

"Lang historie kort" er en film om 8 fester, 10 venner, 3 år, en skilsmisse, et bryllup, en rund fødselsdag. En række højde- og lavpunkter i en gruppe ret forskellige venners liv, der dog alle har drømmen om det perfekte liv og den store kærlighed tilfælles.

Se filmen "Lang historie kort" på Filmstriben eller bestil den på DVD eller blu-ray nedenfor.
 

I "Adéles liv" lever 17-årige Adèle et helt almindeligt teenageliv med venner, veninder og kærester indtil hun forelsker sig helt og fuldt i den ældre kunststuderende Emma. Men livet med Emma er ikke ukompliceret. Adéle er ikke klar til at springe ud som lesbisk, og hun har svært ved at finde sig til rette i Emmas kreative og voksne omgangskreds. Filmen vandt Guldpalmerne i Cannes.

Se filmen "Adéles liv" på Filmstriben eller bestil den på DVD nedenfor.


I "Bagdad Cafe" efterlades den bayerske hausfrau Jasmin Münchgestettner af sin mand midt i Arizonas ørken efter et skænderi. Hun flytter ind på det usle motel Bagdad Cafe, hvis sorte ejerinde Brenda ser skeptisk til hende, indtil de to vidt forskellige typer lærer hinanden at kende.

Se filmen "Bagdad Cafe" på Filmstriben eller bestil den på DVD nedenfor.


"The Duke of Burgundy" er historien om Cynthia, der bor sammen med den noget yngre Evelyn. Efterhånden som gentagne rollespil udvander deres forhold, skifter magtbalancen imellem dem og de begynder at teste grænserne for deres kærlighed og parforhold.

Se filmen "The Duke of Burgundy" på Filmstriben eller bestil den på DVD nedenfor.


"The kids are all right " er filmen om de to teenagere Joni og Laser, der bor alene sammen med deres to lesbiske mødre. Da de en dag inviterer deres ukendte biologiske far hjem, bliver den lesbiske familieidyl pludselig alvorligt udfordret.

Se filmen "The kids are all right" på Filmstriben eller bestil den på DVD nedenfor.


"Reaching for the moon" er historien om den prisvindende amerikanske digter Elizabeth Bishops passionerede kærlighedsforhold til en kvindelig brasiliansk arkitekt i en tid, hvor homoseksualitet absolut ikke var på mode.

Se filmen "Reaching for the moon" på Filmstriben eller bestil den på DVD nedenfor.


I "Stegte grønne tomater" møder Evelyn Couch Ninny på et plejehjem. Det bliver starten på et venskab mellem de to, og starten på en fortælling om livet i cafeen Whistle Stop, som blev drevet af Ninnys svigerinde og hendes veninde i 1930'ernes USA.

Se "Stegte grønne tomater" på Filmstriben eller bestil den på DVD nedenfor.


Benyttelse af Filmstriben

For at benytte Filmstriben, skal du være oprettet som bruger af Aarhus Kommunes Biblioteker og være bosat i Aarhus Kommune.

Sådan bliver du bruger


 

Materialer