Foto: Elevate / Unsplash

Venskaber mellem mænd

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.11.22
Kammerater, venner, buddys. Venskaber på film kan ligesom i virkeligheden være stærke, sjove, ubrydelige, komplicerede og alt midtimellem.

Filmstriben har samlet en række film, som på forskellige niveauer viser styrken ved venskaber imellem mænd. 


 

Påkanten af livet

I den franske film bringer en skæbnesvanger besked to barndomsvenner tættere på hinanden, da den ene bliver alvorligt syg. Det bliver til masser af god mad, samtaler og oplevelser, men også gammelt nag og glemte sandheder.
En fortælling om venskab og om at forfølge sine drømme, før det er for sent.

Blindspotting

Venskabet mellem afroamerikanske Collin og hans hvide bedsteven Miles sættes på prøve i denne dramakomedie, som er en energifyldt film om racisme og gentrificering. 
Collins har efter en fængselsdom haft en længere periode som prøveløsladt. Den periode udløber om tre dage, og han skal for alt i verden undgå ballade. Men samme aften ser han en ung, sort mand blive skudt ned af en hvid politimand

De originale

En rå og livsbekræftende historie fra virkelighedens verden om fire venner, der blæser på tidens gængse normer og tiltrækkes af hinandens skævheder og originalitet.
En forfatter, en anarkist og en billedkunstner - kreative, følsomme og intelligente sjæle forenet i et venskab, der er fundamentet i deres liv.

Swiss army man

En film langt fra virkeligheden med en af filmhistoriens mest absurde "bromances". Venskabet opstår imellem Hank, der er fanget på en øde ø, og et lig... Hank bliver venner med liget og navngiver det Manny.
Det er lige så skørt, som det lyder, men også sjovt og overraskende rørende.