Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – mørk komedie med smuk musik

Tirsdag d. 18. april holdt Andreas Halskov, fra 16:9, et foredrag om Coen-brødrenes filmografi, på Dokk1. Og så får man jo lyst til at gense flere af dem. På filmstriben kan vi finde Inside Llewyn Davis. Det bliver dagens anbefaling.

Joel og Ethan Coens tager i denne film udgangspunkt i start 60’ernes folkmusic scene i New York. I dette mørke komedie drama følger vi folkesangen Llewyn Davis, der forsøger at får musikalsk succes, uden at gå på kompromis med sine idealer. En kamp der kun føre til skuffelser.
Med folkmusic scene som baggrund spiller lydsporet en stor rolle i filmen. Som med O Brother, Where Art Thou?, arbejdede Coen-brødrene sammen med produceren T-Bone Burnett, omkring filmens sange. Burnett har fået hjælp af Mumford & Sons forsanger Marcus Mumford, til skabe de autentiskelydende sange. Alt i alt et flot soundtrack, som er værd at lytte til efter man har set filmen.

Inside Llewyn Davis - Official Trailer #1 [HD]: The Coen Bros, Oscar Isaac and Justin Timberlake

Se filmen på filmstriben

Følg bibliotekar Mette Kirkegaards anbefalinger af film og få en advis på "Min konto", når der er nyt. Det er en del af de nye muligheder der er kommet på aakb.dk, læs mere om det her.

 

D. 10. januar ​åbnede Filmstribens nye hjemmeside officielt fjernleje.filmstriben.dk.

Der er også en ny  iOS app "Filmstriben Next". De gamle apps "Filmstriben I lænestolen" og "Filmstriben På biblioteket" virke ikke efter den 10. januar (en infotekst i de gamle apps vil henvise til den nye app).

Filmstriben understøttes på nuværende tidspunkt ikke på Android-platforme, men DBC forventer i slutningen af april at lancere en Android-app med bl.a. Chromecast-funktionalitet, samtidig med at Airplay tilføjes i iOS-appen.
Samtidig forventes en ny HTML5-baseret web-player lanceret til erstatning af Silverlight-playeren, hvilket vil gøre det muligt at benytte Filmstriben i alle browsere.

Materialer