Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Happy Halloween

Danskerne har taget Halloween traditionerne til sig (græskarproduktionen er blevet fordoblet fra 2008 til 2015), og dyrker med glæde blod, hekse, spøgelser, vampyrer, gru og hvad der ellers hører til et godt gys – også i god tid til d. 31. oktober. Jeg synes selv den vigtigst Halloween tradition er, at nyde en god det-løber-dig-koldt-ned-af-ryggen horrorfilm. Og heldigvis er Filmstriben også her leveringsdygtig. Du kunne se Børnehjemmet, It follows eller Troldjægeren.

Men denne Halloween bliver anbefalingen en virkelige klassiker, som stadig har bid og styrker: William Friedkins Exorcisten. Søde unge Regan opføre sig mærkeligt. Læger og psykologer kan ikke hjælp. Til sidst ser hendes mor ingen anden udvej end at kontakte den katolske Fader Karra, der kæmper med sine egne ”dæmoner”. Fader Karra bliver overbevist om, at Regan er besat af en djævel og indkalder eksorcisten Fader Merrin.
”Nyd” uhyggens langsom opbygning, de - for 1973 - ret imponerende speciel effekts, Jason Miller som Fader Karra, Max Von Sydow som Fader Merrin og Mike Oldfields ”Tubular Bells”.

Skulle du havde mod på mere horror og gys besøg Gyseren.dk, hvor Bibliotekar Jette Holst anbefaler både film og bøger.

THE EXORCIST - Trailer - (1973) - HQ

Filmen kan ses på Filmstriben.dk - og husk at der er en app til Apple devices                     

Materialer