Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – en tegnefilm, for voksne.

Hayao Miyazaki lavede gennem sin 50-årige karriere en række klassiske animationsfilm, der var i stand til at nå langt ud over Japans grænser. Tænkt bare på Prinsesse Mononoke, Chihiro og heksene eller Min nabo Totoro. Dagens anbefaling er Når vinden rejser sig (2013), den sidste film instrueret af Miyazaki før han pensionerede sig selv.
Dog har Miyazaki de sidste 6 år arbejde på en ny animationsfilm, der forventes at få premiere i 2023

Filmen er en genfortælling af Jiro Horikoshis liv. Jiro drømte om at blive pilot, men hans nærsynethed forhindrede det. I stedet bliver han inspireret af den italienske fly designer Caproni, som i en drøm fortæller ham, at det er bedre at bygge fly end at flyve dem. Jiro komme til at designe Japans kampfly under 2. verdenskrig og forelsker sig i Naoko, der desværre har tuberkulose.
Som mange af hans andre film har Miyazaki fokus på pacifisme, feminisme, drømmen om at flyve og et fravær af skurke. Filmen er en stor og smuk oplevelse.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer