Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film til weekenden – Take on me!

Mange husker kun det norske band A-Ha for verdens hittet Take on me fra 1984. Men der er en lang karriere med 10 albums, lange tunere og flere break-ups bag dem. Dagens anbefaling er A-ha the movie (2021), der tager os med på hele rejsen.

Pål Waaktaar, Magne Furuholmen og Morten Harket drømmer om succes, rigdom, berømmelse og kunstnerisk frihed, da de i 1981 forlader Norge for London. De opnår hurtigt succesen. Men efterfølgende har det været svært at holde fast i venskabet og spilleglæde. Der er tydeligvis store gnidninger mellem bandmedlemmerne, både i personlighed og kunstneriske ambitioner. Men de har ikke kunne finde samme succes hver for sig og optræder derfor stadig som A-Ha, skønt stemningen ikke er god mellem dem.
En spændende dokumentarfilm, om at få alt det man drømmer om og den lange seje kamp og prisen for at (forsøge at) holde fast i drømmen.

Se en trailer til filmen

 

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film

Materialer