Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – stærkt drama til 0 point

Hver måned tilbyder filmstriben en ny film til 0 point. Oktobers udvalgte er også dagens anbefaling Bekas (2012)

Svensk-kurdisk Karzan Kader vandt flere priser for en kortfilm Bekas, hvilket gav ham muligheden for at udvikle den til en spillefilm. De to forældreløse brødre Zana og Dana på 6 og 10 år, bor i en lille landsby i Irak under Saddam Husseins regime. Gennem et hul til biografen oplever de Superman på det store lærred. De bliver dybt påvirket af filmen og drømmer om at flygte fra deres triste virkelighed ved at rejse til Amerika. Men det er svært at komme til Amerika fra Irak, og brødrene kaster sig bl.a. ud at forsøg på at bygge deres egen flyvemaskine.

En hjertevarmende og rørende fortælling om håb, venskab og drømme, der overvinder selv de mest udfordrende omstændigheder. Og holder fast i styrken af fantasien og drømmene hos de to børn.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film