Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – ”Gratis” Guld Palme vinder

Hver måned stille Filmstriben en film ”gratis” (dvs. for 0 point) til rådighed for brugerne. Juli måneds film er Dheepan (2015) og den er dagens anbefaling.

Franske Jacques AudiardI var bl.a. inspireret af Sam Peckinpas Straw Dogs og Montesquieus satiriske Breve fra to persere i Paris, da han skabte Dheepan.

Sivadhasan har kæmpet som barnesoldat på den tabende side i den srilankanske borgerkrig. Nu er konflikten slut og han sidder i en flygtningelejr uden fremtidsperspektiver. For at øge sine muligheder for at få asyl i Frankrig, får han passet fra den døde Dheepan Natarajan og slår sig sammen med kvinden Yalini og den forældreløse, pige Illayaal. Sammen udgiver de sig for en familie og kommer dermed til Paris. Sivadhasan (nu Dheepan) får job som vicevært i boligkompleks styret af kriminelle bander. Mens Dheepan og hans nye ”familie” forsøger at passe ind i rollerne, drages han mod sin vilje længere og længere ind i bandernes konflikter.

Et drama om indvandrere, integration og hvordan kærlighed kan opstå og blomster, selv de sværeste og mest forbløffende steder.
Filmen vandt Den Gyldne Palme i Cannes i 2015.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film