Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – ”gratis” dokumentar

Hver måned stiller Filmstriben en film til rådighed for sine brugere ”gratis”. Dvs. filmen ikke koster nogle point. I februar er det den tyske dokumentarfilm Karl Marx City (2016) og det bliver dagens anbefaling.

Den tyske dokumentarinstruktør Petra Epperlein flyttede efter murens fald til USA, mens hendes forældre blev tilbage i det genforenede Tyskland. Hun mindes en lykkelig barndom i Østtyske Karl-Marx-Stadt (nu Chemnitz). Men er kommet i tvivl om sine minder efter hendes fars selvmord i 1999 og rygterne om hans fortid som informant for Stasi. Men et kamera og mikrofon jager Petra Epperlein sandheden hos familiemedlemmer, forskere og i Stasi svimlende labyrintiske arkiver.
En stærk, personlig dokumentar om overvågning, frygt og facade.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film