Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Oscarnomineret dokumentar

I tirsdags blev årets Oscarnomineringer afsløret og blandt de 3 danske nomineringer er Simon Lereng Wilmonts dokumentarfilm Et hus af splinter (2022). Den kan ses på filmstriben/DR og er i den anledning dagens anbefaling.

Dokumentarfilmskaberen er Simon Lereng Wilmonts har i flere år beskætiget sig med krigen i det østlige Ukraine og især dens effekt på børn der vokser op i området. I 2017 blev det til filmen Olegs krig. Og nu historien om et børnehjem tæt på frontlinjen. Krigen kræver ofre også uden for slagmarken. På børnehjemmet kan børn der blevet svigtet eller forladt af deres forældre få et pusterum. Mens myndig-hederne tager stilling til hvad der skal ske med dem, forsøger en gruppe engagerede socialarbejdere at give dem et liv.
En film om et lille lys i mørket. Om børns evige håb og hvor meget engagerede voksne kan betyde

Oscarpriserne uddeles d. 12.marts og Et hus af splinter er nomineret i kategorien ”Bedste dokumentarfilm.”

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredags-anbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til biblio-tekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film