Fredagsanbefaling

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Il Maestro

Filmkomponisten Ennio Morricone (1928-2020) har haft en lang karriere og skabt mange mindeværdige soundtrack. Efter hans død har hans samarbejdspartner og ven instruktøren Giuseppe Tornatore lavet en dokumentarfilm der hylder livet og arven efter den italienske komponist. Dagens anbefaling er Ennio Morricone (2021).

Gennem interviews med instruktører, manuskriptforfattere, musikere, sangskrivere, kritikere og samarbejdspartnere, der har arbejdet med ham eller som har nydt hans musik, tegnes et portræt af Morricones liv og værker. Fra hans debut med Sergio Leone, over The Mission, til sammenarbejdet med Brian De Palma og Quentin Tarantino. Udover interviews vises der også klip fra nogle af de ikoniske scener, der er sat til musik af Morricone og optagelser fra flere af hans roste verdensturnéer.
Giuseppe Tornatore og Ennio Morricone havde et langt og lykkeligt samarbejde (Morricone har lavet soundtracket til 13 af Tornatores 14 film). En af deres største succes sammen Mine aftener i paradis (1988) kan også ses på filmstriben.

Se en trailer til filmen
Se filmen på Filmstriben

 

psst: Viste du at Aarhus Bibliotekerne har hævet vores låneres point til 12. Så nu kan du se endnu flere film på filmstriben hver måned.

Find nyheder om bibliotekets filmindkøb og indkøbernes anbefalinger samt oversigt over tidligere fredagsanbefalinger. Du får desuden et overblik over Aarhus Bibliotekernes filmarrangementer samt links til bibliotekets store udvalg af film på dvd / blu-ray, som du kan reservere og låne helt gratis. Følg os på aakb.dk/section/film